ETALON
 

 

Aki még nem látta, annak szigorú program lesz vasárnap délután, és akkor ezzel el is érkeztünk az első ETALON filmhez!

A film 1996-os és egyszerűen elragadó. Egyszerre nevettet, és sokszor borzaszt. Nem egy egyszerű love story-ról van szó, komolyan feszegeti nem csak a szerelmi problémákat hanem a családi és társadalmi konfliktusokat is. Szavakba nemtudom önteni mit érzek ez iránt a film iránt, inkább lássunk egy elfogulatlan leírást róla:

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.
Toni Collette (Muriel Heslop/Mariel Heslop-Van Arckle)
Bill Hunter (Bill Heslop)
Rachel Griffiths (Rhonda)
Sophie Lee (Tania Degano)
Rosalind Hammond (Cheryl)

Szerkesztői értékelés:

És amit már alább megemlítettem az ABBA-val kapcsolatban az most jöjjön. A film főszereplői szigorúan ABBA rajongók és ez elég sokszor észrevehető. Jöjjön egy híres és maradandó jelenet:

Feladó: Itike

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etalon.blog.hu/api/trackback/id/tr88999234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annmary 2009.03.17. 19:04:57

Imádtam a filmet! Köszi Iti az ajánlást, én is felvettem az Etalonjaim közé! ;)
süti beállítások módosítása