Már nem bírtam tovább, múltkor elfogott a hangulat az Exitet olvasva, ami televolt a drága szörnyekkel. Teljesen felbuzdulva megnéztem az eredeti nyelvű kópiát (pszt!), de úgy érzem ez még mindig szélesvásznat és pattogatott kukit kíván maga mellé. - Szóval Iti remélem neked is meghozom a kedved és csatlakozol hozzám! ;) -

Szóval a Szörny Rt. és a Shrek után itt egy újabb animációs film a Dreamworks-től, amin a felnőttek vagy a - örök gyermek-lelkűek (mint mi:)) - sem fognak unatkozni, és igen is ébren tartja a rekeszizmokat arra a 90 percre.
Mint megtanulhattuk korunk meséiből, manapság már nem mindig a "szépek a jók, és a csúfak a rosszak".
Így van ez itt is, ahol a szörnyek próbálják megmenteni az emberiséget, egy gonosz polipszerű űrlénytől; Gallaxhartól.
A szörnyek nem mindennapi csapatot alkotnak;
Susan, aki az esküvőjén hirtelen 10 emeletes panelház nagyságú lesz, hirtelen egy amerikai elkülönített erődítményben találja magát, ahol találkozik az őrült tudóssal Dr. Csótány professzorral; a zselatin állagú kékszínű szörnnyel Bobbal és a sellőgorillával Hiányzó Láncszemmel. Míg Susan próbál megbarátkozni szörnyetegi önmagáva, addig rá kell döbbennie nem biztos hogy ő és új barátai az igazi szörnyek. De rengeteg humort rejtettek az alkotók a filmbe és itt sem maradhat ki az Egyesült Államok elnökének kiparodizálása sem.

És egy picit ösztönöznélek benneteket, hogy minél több filmet nézzetek meg eredeti nyelven (is), nem mintha a magyar szinkron nem lenne kiemelekedő (pláne a meséknél nagyon jól összetudják szedni a megfelelő hangokat), de például ezt is nagyon megéri angolul végignézni:
Dr. House alias Hugh Laurie nagyot alakít a hangjával is, nem csak a tv-ben, a szélesvásznúk hangszórójában is megállja a helyét. És hát, ha megnézitek jobban; róla mintázták Dr. Csótány professzort. :D
De Rainn Wilson mint Gallaxhar viszi a pálmát mindenek felett. Igen ő a srác az Officeból(drága Dwight:)), haláli egy figura. De Bob hangját is meg kell említeni; Seth Rogen ellenállhatatlanul flörtöl egy szexi gyümölcs zselatinnal.
szerk. értékelés:

Rettentő nagy öröm látni hogy a nagy mozik Pesten (mint pl: a Westendben és még pár társa) úgy döntöttek végül hogy eredeti nyelven IS vetítik a filmet. A 3D-ről nem is beszélve. Használjátok ki, hátha megtartják(/játok) jó szokásuk!

Jó szórakozást!

És lesz egy kis "Így készült-"rövidfilm a TV2-n vasárnap 9:20-kor. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom az ilyeneket! (ezt muszáj:)) Például hogyan készült Dr. Csótány:

Írta: Annmary

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etalon.blog.hu/api/trackback/id/tr971047894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása