Ed Wood | ápr.3 (ma) 22:45 | m2

 2009.04.03. 19:04

Itt egy nagynagy klasszikus, fekete-fehér, amcsi, többszörösen önéletrajzi, filmszatíra 1994-ből.
Személyes ajánlóval most nem szolgálhatok, mert már nagyon rég láttam ezt a filmet, de arra emlékszem, hogy ez egy olyan film amelynek muszáj itt csücsülnie az Etalonok közt. Na meg ugye Tim (mindenhatónk:)) Burton és Johnny (isteni) Depp eleve VIP vendég etalon listánkon, mivel már számtalanszor bizonyítottak nekünk. Tim Burtontról napestig ódákat írhatnánk, mert ő A(!) Rendező mindenek felett, és akinek a világába ha egyszer belecsöppenünk, akkor az elnyel minket, és onnan már nincs kiút. Ez az ember már megint egy olyan (hozzá hűen: őrült) dolgot hozott itt össze az (Ollókezű Edwarddal egy időben "újra"-született Depp úrfival), amit kötelező megnézni.
És kérdem én, hát hogy hagyhatnánk ki már egy Lugosi Béláról szóló amcsi filmet?...
Ha ennyi nem elég, kérdezzétek a kis aranyló Oscart (és barátait) -szobrocskákat- , amik a film címe mellett csillognak-villognak.

Vagy csak nézzetek a szereplő gárdára amely olyan nevekkel van fűszerezve, melyek a 90-es évek eleje óta jól beleégtek számos filmjeikkel emlékezetünkbe:

rendező: Tim Burton
szereplő(k):
Johnny Depp (Edward D. Wood Jr.)
Martin Landau (Bela Lugosi)
Sarah Jessica Parker (Dolores Fuller)
Patricia Arquette (Kathy O'Hara)
Jeffrey Jones (Criswell)
Vincent D'Onofrio (Orson Welles)
Bill Murray (Bunny Breckenridge)
Lisa Marie (Vampira)

a sztori:
Edward D. Wood Jr.
a hollywoodi filmtörténelem legemlékezetesebb negatív hőse. Következetesen végigvitte a "minden idők legrosszabb filmrendezője" szerepet, sőt forgatókönyveket is írt, színész és producer is volt egy személyben. A rendező élete által ihletett film bemutatja a rendező szabados, élvhajhász életét, a "B" kategóriás sci-fi történetek kiötlését és olcsó megvalósítását. Transzvesztita hajlamát és szánalmas barátságát az öregedő, morfinista, alkoholista Lugosi Bélával, a Drakula-filmek egykori magyar származású sztárjával.

((ujjakat keresztbe, hogy feliratosan adja le az m2!!!))

Feladó: Annmary

A bejegyzés trackback címe:

https://etalon.blog.hu/api/trackback/id/tr361044495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása