Séta A Múltba (2002) ETALON

 2009.03.31. 23:03

Az oldal címéhez hűen egy etalonnal szolgálnék ma estére. Először úgy gondoltam, hogy beajánlom az etalonok etalonját az egyetlent, Az Ollókezű Edward-ot, de aztán rájöttem, hogy annak a filmnek olyan mély érzelmi töltöttsége van, hogy késő van már az agyamnak ahhoz, hogy méltó ajánlást tegyek közzé, így elhalasztottam. Annmary ha esetleg Te szavakba tudod önteni Edwardunk kalandos történetét...

A lényeg a lényeg, hogy rádöbbentem, hogy a sármos Shane West és a bájos Mandy Moore főszereplésével elkészült Séta A Múltba című film se kutya. Egy könyv adaptációról van szó, és most megpróbálom leírni a lényegét anélkül, hogy spoilernek minősülne az. Tehát egy kisvároskában éldegélnek, a zűllött és rossztanuló Landon (Shane) és a szigorú vallásos édesapja által nevelt Jamie (Mandy) aki mindenben segít, jószívű és lelkiismeretes akárcsak édesanyja volt. Egy iskolába járnak, mégsem vet egyikük sem ügyet a másikra. Aztán Landon egy bűnös éjszaka alatt szerzett sérülései miatt, büntetésből részt kell vennie az iskolai szakkörökben és be kell bizonyítania, hogy igen is ő egy becsületes derék legény. Így adódik, hogy Jamie a mentora lesz, és ekkortól összekuszálódnak a szálak. Az eleinte semlegesnek tekintett lányban meglát valamit ami felébreszt benne valami, valami egészen szépet... A történet itt korántsem ér véget, hiszen Jamie és Landon akadályokba ütközik, majdnem egy modernkori Rómeó és Julis.

Összegezve, a film egy romantikus dráma és igen, csöpögős, nyálasnak ítélhetik, de hát egyszer egy ilyen is kell a zsúfolt és jellemtelen, érzelmektől megfosztott hétköznapokba. Annmaryvel együtt rajongunk a filmért, nem hiába hiszen szerintem ez egy tipikus tiniknek szóló szerelmi történet. Fiú és lány egyaránt nézze meg egyszer az életében. De ha lehet többször is! Zeneimádók figyelem! Mivel Mandy Moore eredetileg ha jól tudom a zenei pályán kezdett kisiparoskodni, így elmaradhatatlan a jó filmzene amiben természetesen ő maga is megcsillogtatja énektudását /vagyis csak ő/:)!

Eredeti cím: A Walk To Remember

Mandy Moore (Jamie Elizabeth Sullivan-Carter)
Peter Coyote (Hegbert Sullivan)
Shane West (Landon Rolands Carter)
Daryl Hannah (Cynthia)
Clayne Crawford (Dean)

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.
 

port.hu

Szerkesztői értékelés:

Ez pedig az a betétdal, amit a film után napokig dúdolni fogsz!

Dal letöltése -Cry
Dal letöltése - Only Hope

Van még egy másik is ami az igazán meghatározó az Only Hope, azt is elérhetővé tettem! Nézzétek és hallgassátok! :) Jó filmezést!

Feladó: Itike

A bejegyzés trackback címe:

https://etalon.blog.hu/api/trackback/id/tr561038764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása