Viva La Musica 3.rész

 2009.03.12. 23:39

Az ABBA-tól természetesen nem csak ezt az egy számot lehet kiemelni, sőtt az előtte szóló Queen-től sem és Boney M-től sem így kézenfekvő, hogy vissza-vissza fogok térni rájuk. Azért gondoltam most az ABBA-ra és azért pont az I DO, I DO, I DO -ra, ugyan is nemsokára egy film keretein belül is fel fog csendülni ez a dal, és nem csak ez az egy! De arról majd egy kicsit később. Tehát akkor jöjjön a dal, és remélhetőleg mielőbb letölthetővé is teszem, sajnos a Queen-t azóta sem sikerült megcsinálnom, de holnap délután már szabad leszek így kicsit több bejegyzés fog érkezni a kelleténél!

ABBA - I do, I do, I do (1976)

 

Dal letöltése (hamarosan)

ABBA (1972–1982) svéd popegyüttes. Az együttes neve a tagok keresztneveinek első betűiből Stig Andersson által kitalált együttesnév. 1972-ben alapította Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad (beceneve „Frida”). 1974-ben váltak világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált és attól kezdve éveken át uralták a különböző országok toplistáit. A ABBA nevet Stig Andersson találta ki a tagok neveinek kedőbetűiből (Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid).Az első B betűt egy német fotós viccként használta az egyik kislemez képének a készítésekor a tagoknak úgy megtetszett hogy ezt vették föl, és az 1976-os Arrival albumon a már jól ismert fordított B betűs ABBA szerepelt és ezt is használták mindaddig amíg szét nem váltak 1982-ben. Pályafutásuk során több mint 100 dalt jelentettek meg és kb. 350 millió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereik a Mamma Mia, Honey Honey, Dancing Queen, Money Money Money, Knowing Me Knowing You, Super Trouper és a The Winner Takes It All. Az együttes tagjai 1982 végén elhatározták, hogy szünetet tartanak, de ez a szünet elhúzódott és végül az ABBA végét jelentette. A kritikusok zenéjüket sokszor nevezik „glamour-popnak”. forrás: wikipédia

Feladó: Itike

A bejegyzés trackback címe:

https://etalon.blog.hu/api/trackback/id/tr93999209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása